Blir du ikke kvitt myggen på soverommet?

Den irriterende summelyden på soverommet og kløende stikk er nok til å holde de fleste av oss våkne. Er du plaget med mygg på soverommet og ønsker hjelp til hvordan du blir kvitt den? Da er du velkommen til å “summe” deg gjennom denne teksten.

Hvorfor liker myggen noen bedre enn andre?

Deler du soverom med en annen, men hver morgen er det kun du myggen har forsynt seg av? Det kan godt hende myggen rett og slett liker deg bedre – bokstavelig talt. Men dessverre er det ikke myggen de fleste av oss ønsker å tiltrekke seg.

I motsetning til hva mange nok tror så er det ikke blodet ditt som bestemmer om myggen ønsker å stikke deg eller din sidemann. Når du puster ut karbondioksid blir myggen nysgjerrig og kommer nærmere. Dersom hun liker det hun lukter blir du fort valgt ut som ufrivillig blodgiver. Er du varm og svett blir du ekstra populær.

Mygg tiltrekkes altså av varme, kroppslukt og Co2 (karbondioksid). Det er hunnmyggen som stikker.

Myggen har to kanaler i snabelen sin. I den ene suges det proteinrike blodet ditt opp, og i den andre føres spytt fra myggen ned. Det er myggens spytt som gjør at du klør og ikke får sove om natten.

Flere artige fakta om myggen finner du på forskning.no.

Hvordan bli kvitt mygg på soverommet

Foretrekker du å sove med åpent vindu inviterer du myggen inn til stående buffet, sammen med et knippe andre insekter. Ingenting gjør en like våken som når man våkner full av myggstikk.

Svært få ønsker nok å ligge med en myggspiral på soverommet, eller spraye seg inn i gift før man legger seg under dynen. Ønsker du å bli kvitt myggen på soverommet må den ikke få komme inn i utgangspunktet.

Myggnetting som monteres i vinduet stenger ute både mygg og andre insekter – slik som edderkopper, maur og fluer.

Bilde av myggnetting på åpent vindu.
Sov godt med myggnetting på soveromsvinduet.

Med myggnetting kan du sove godt med vinduet på vidt gap, selv på varme sommerkvelder.

Har du utgang til veranda på soverommet og ønsker å ha denne på gløtt på kveldstid? Myggnetting kan enkelt tilpasses både ulike dører og vinduer, enten det er hjemme eller på hytta.

Vil du bli kvitt myggen på soverommet med en mygg- og insektsnetting? Ta kontakt. Vi kommer på gratis og uforpliktende befaring hvor vi kan hjelpe deg med å ta riktige mål og bestille din dør- eller vindusnetting.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
Deler av året blir innetiden lang. Da er det viktig at vi...
Badet er ett av de viktigste rommene i boligen og da er...