Slik gjør du badet koselig

Badet er ett av de viktigste rommene i boligen din, og da er det viktig å trives! Gjør badet ditt til en deilig oase å være i – les våre tips til hvordan du med små grep kan gjøre badet koselig.

Belysning skaper stemning på badet

På badet har du faktisk behov for mange ulike typer belysning. Kall det gjerne “arbeidslys” for de ulike oppgaver man utfører i husets våtrom. Alt fra barbering til sminkelegging krever sin dose godt lys, så velg gjerne lys med speil og et godt taklys. For å skape stemning på badet er lysdimming en god investering – gjør det romantisk eller avslappende, alt etter hva du har behov for. Stearinlys både med og uten duft setter ofte prikken over i-en.

Er du så heldig å ha et vindu på badet som slipper inn naturlig dagslys, har du også kanskje behov for en smart løsning som ikke hindrer lyset, men som samtidig skjermer deg for innsyn. Se våre smarte løsninger for innvendige persienner her.

Les også: Persienner eller gardiner – hva er best?

Naturlig lys på badet er luksus, men solskjerming kan likevel være både nødvendig og dekorativt.

Bort med rotet – velg smart oppbevaring

Badet skal også romme mange saker og ting vi har bruk for, og det kan ofte bli litt mye. Derfor er det lurt å finne gode løsninger for oppbevaring. Legg småting i fine bokser eller kurver som harmonerer med resten av uttrykket på badet ditt. Skittentøyskurven kan oppgraderes til en lekker utgave, og du kan montere hyller for å sette unna ting. Fine kroksystemer kan henge klær og badekåper. 

Hvis du har vaskemaskinen på badet, kan det være en god løsning å finne ut om du kan bygge en skap- og skuffeløsning som vaskemaskinen kan integreres i. På denne måten får du også skjult vaskemidler og annet tilhørende utstyr som kan skape rot.

Grønne planter trives i fuktig miljø og gjør badet koselig

For å skape en koselig oase på badet er planter og vekster et godt tilskudd. Naturlige elementer skaper en rolig spa-følelse og god atmosfære. De fleste planter liker fuktig miljø og vil trives på badet, men det blir like fint med jukseplanter også, hvis du foretrekker det. Varier mellom store planter du kan sette i hjørnet, eller små klatreplanter du kan sette på hyller.

Les også: 6 tips til hvordan du gjør terrassen til et koseligere sted å være

Fotografi av et baderom med solskjermet vindu, en grønn plante og badekar.
Skjerm badet for innsyn, samtidig som plantene får lyset de trenger.

Tykke badehåndklær og luksusprodukter gjør det koselig på badet

På alle kjente spa- og luksushoteller finner man alltid det lille ekstra som gjør at gjester trives godt på badet: tykke badehåndklær og luksusprodukter som gode håndsåper, kremer og oljer. Her kan du velge fra både budsjettvennlige kjøp til litt mer eksklusive merker. Velg det som passer for deg – det er lite som skal til for at det blir så koselig på badet som du selv ønsker.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Deler av året blir innetiden lang. Da er det viktig at vi...
Persienner eller gardiner byr begge på ulike muligheter – hva er best...
Den irriterende summelyden på soverommet og kløende stikk er nok til å...