Hva er en markise?


En markise er en duk (gjerne av akryl-stoff) strukket over et lettvektstativ i aluminium. Markise benyttes ofte over terrasser, vinduer eller dører og fungerer som en god solskjermingsløsning. Primærfunksjonen til en markise er å skape et lunt og komfortabelt område ute i sommervarmen.Historisk om markiser

Markiser ble først brukt av de gamle egyptiske og syriske sivilisasjonene. De ble beskrevet som «vevde matter» som ga skygge til salgsboder og hjem. Blant de mest betydningsfulle markisene i den antikke tiden var «Velarium». Det latinske navnet ble gitt for uttrekkbar markise på Colosseum i Roma. Velarium, eller markisen på Colosseum, kunne utvides eller trekkes tilbake med tau og trinser i forhold til hvor solens posisjon. Stoffet var gjerne av bomull eller lin og ble festet til tau. Denne solskjermingsløsningen dekket over en tredjedel av den store arenaen Colosseum og man antar at det var seilere fra marinen som opererte og vedlikeholdt de store dukene.

Visste du at i 1933 falt en mann ned fra 7. etasje i en bygning i New York og overlevde fordi han landet på en markise i første etasje?


Dagens markiser

I dag er det derimot mye enklere. Man kan få store markiser som man enten kan betjene med en enkel sveiv eller motor med fjernkontroll. En markisemotor sitter inne i dukrullen og er svært diskret. Det kan også kobles på vindføler på markisen som automatisk kjører inn markisen når det er mye vind. Markisene våre kan leveres med et svært bredt utvalg av ekstrautstyr. Ønsker du led-lys i armene, tak over markisen, mulighet for å heve og senke markisen eller kanskje en nedfellbar screenduk i frontskinnen? Markisene våre er spesielt designet for å tåle det nordiske og tøffe klimaet.

På grunn av høye energikostnader og mangel på air condition er markiser svært utbredt i Europa i forhold til USA.Levetid på 30 år

Markiser har en levetid på mer enn 30 år og inngår i dag som et «møbel» på fasaden. Markiseduken bør sannsynligvis skiftes etter 15-20 år. Dette lar seg lett gjøre og fasaden får da et nytt særpreg. Scandic Markiser kommer gjerne hjem til deg for gratis befaring for å hjelpe deg med best mulig løsning.

Her kan du kontakte oss for gratis befaring eller om du har andre spørsmål knyttet til markiser.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Pergolaer kommer i ulike former, størrelser og materialer. Felles for alle er...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
Hvilken type markise passer deg og ditt uteområdet best?