Hvordan velge riktig markise?


Det først du må gjøre før du bestiller markiser er å definere ditt behov. Er det varmen som er problemet eller ønsker du innvendig solskjerming? Markiser som utvendig solskjerming er et ypperlig alternativ dersom du ønsker å skjerme for solen, samtidig som fasaden får en oppgradering.

I Norge virker det lite meningsfylt å skjerme for solen. Vi ønsker å sluke til oss sol når vi kan, og lyset gjør oss godt. Tross dette har vi behov for å skjerme oss på varme sommerdager, og ikke minst skjerme møbler og TV-skjerm. Disse behovene får du dekket med markiser.


Markiser anbefales som utvendig solskjerming.


Hva må du tenke på før du investerer i markiser?

  • Først må du definere ditt behov og hvor behovet er. Hvor på fasaden behøver du markiser?
  • Tenk kvalitet. Selv om investeringen blir dyrere vil det være rimeligere i det lange løp. God kvalitet har bedre holdbarhet.
  • Om du lurer på om du skal ha tak eller kassett rundt markisen, er kassett å anbefale fordi det beskytter bedre mot vær og vind. Uten beskyttelse fra tak eller kassett er det større fare for ødeleggelse på markisen ved sterk vind.
  • Mål opp hvor mange meter som er ønskelig at markisen går ut på terrassen. Du får blant annet Swingline markisen som har 3 meter utfall, mens Topline markisen har hele 4,5 meter.
  • Skal du ha markiser på hytta, men området er svært vindutsatt, vil vi anbefale høyere antall wire i armene. Trendline og Topline har 4 wire, mens Swingline har 2. Markiser tåler litt vær og vind, men ikke for sterk vind. Helst ikke striregn. Da anbefaler vi at markisen blir sveivet inn.
  • Ønsker du markiser som du sveiver manuelt eller med motor? Markiser med automatisk styring med fjernkontroll er veldig komfortabelt, og har heller ikke en altfor stor prisforskjell.


Scandic Markiser anbefaler

  • Hovedforskjellen på markisene ligger i styrke og kvalitet. Swingline, som er en rimelig markise har bare 2 wire, mens Trendline markisen og Topline markisen har sterkere armer med 4 wire i hver arm.
  • Skal du oppgradere enda et hakk er Topline markisen og Topline Pluss markisen de beste markisene vi har både i kvalitet og design. Topline kan gå hele 4,5 meter ut fra veggen, og kan leveres med nedfellbar duk i front, som Trendline.
  • Trendline er en av våre bestselgere da vi anbefaler markisene på grunn av kvalitet, design og pris. Trendline kan skreddersys etter ditt behov. Alle disse tre typene kan leveres som kassettmarkiser.
  • Den mest diskrée av alle er Trendline Sunbox, som vist på bildet under.Gratis befaring

Kontakt oss hvis du ønsker en gratis befaring.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
Hvilken type markise passer deg og ditt uteområdet best?
En pergola markise gir deg en ekstra uteplass med tak og vegger....