Slik monterer du terrassemarkise


Terrasemarkiser er blant de mest solgte produktene, og er et helårs produkt.

For å unngå at markisen faller i hodet på deg, er det viktig at du monterer den korrekt. Dette gjelder også for å bevare husveggen slik den er, og ikke tar skade av et sterkt vindkast som river i markisen. Scandic Markiser kommer hjem til deg, måler opp og viser deg ulike modeller av terrassemarkiser. Vi monterer om det er ønskelig.


Huset bør være i god stand

Har du et trehus er det viktig at veggen ikke er råtten eller forfallen, og er det et murhus kan veggen forsterkes med sementblanding. I disse tilfellene anbefaler vi at du oppgraderer veggen med nye planker, og er det et murhus anbefaler vi å sette vekk jobben til fagfolk.


Ha med deg en medhjelper

Hus i dagens standard skal være forsvarlig og enkelt å montere markiser på. Vi anbefaler å være to når man monterer fordi en terrassemarkise kan veie opptil 100 kilo.

Se våre terrassemarkiser her.


Slik monterer du terrassemarkise

 1. Oppmerking

  Begynn med å merke opp på vegg eller tak der markisearmene er festet.

 2. Festing av vegg- eller takbraketter

  Vegg- eller takbrakettene skal festes på yttersiden av armene i nærmeste stender eller takstol. For at markisen ikke skal vri seg burde brakettene sitte så nærme armfestet som mulig. Det er på dette punktet det blir størst belastning. Er det flere enn to braketter med i pakken fester du disse ved stender eller takstol.

 3. Brakettene må festes på lik linje

  Det er lurt å bruke vater slik at brakettene festes på lik linje, slik at markisen ikke blir skjev. Dette gjelder både i tak og på vegg.

 4. Hellingsvinkel

  Når markisen kommer fra fabrikk skal hellingsvinkel være innstilt på 15 °. For å dobbeltsjekke dette kan du måle opp duken med en vinkelmåler. Det er viktig at hellingsvinkel er 15 ° for at regn ikke skal samle seg på markiseduken.

 5. Legg markisen inn i brakettene

  Etter at brakettene er festet forsvarlig, tar du opp markisen og legger den inn i brakettene. Kontroller at markisen ligger i riktig posisjon slik at du ser hvordan den skal ligge i brakettene. Det er litt forskjellig montering fra markise til markise. Med Topline må du putte inn en sperreplate slik at markisen ikke “sklir” ut av brakettene.

 6. Hvis du trenger å endre hellingsvinkel

  For å justere hellingsvinkel demonterer du plastlokket og skrur ut stoppskruen. Når du skrur ut stoppskruen kommer du til en justeringsskrue under. Den justerer vinkelen på markisen, mens stoppskruen hindrer denne fra å “vandre”. Dette gjelder kun Topline. Når vinkeljusteringen er tilfredsstillende fester du stoppskrue og monterer plastlokket.

 7. Juster tak- eller veggkassetten

  Til slutt justerer du tak- eller veggkassetten ved at låsestiften løsnes. Deretter plasserer du kassetten i ønsket posisjon og stiften skrus igjen.

 8. Test markisen

  Nå skal markisen være korrekt montert. Test den ved å sveive markisen ut eller ved å bruke fjernkontrollen. Det kommer an på hva du har bestilt.


Lurer du på mer om terrassemarkise?

Send oss gjerne en forespørsel her hvis du lurer på pris, produkter eller ønsker befaring.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Pergolaer kommer i ulike former, størrelser og materialer. Felles for alle er...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
Hvilken type markise passer deg og ditt uteområdet best?