Så ofte bør du ha service på varmepumpen din


Regelmessig service på varmepumpen din gir optimal drift, lengre levetid og besparelser. Men hvor ofte bør du få varmepumpen inspisert?

En varmepumpe er for folk flest en stor investering som gjerne skal holde lengst mulig. For å sikre varmepumpens levetid anbefales det derfor å utføre service hvert 2. eller hvert 3. år.

En slik gjennomgang kan bl.a. forlenge levetiden, minske slitasjen, bedre virkningsgraden og effekten, samt forminske støy og eliminere uønsket lukt.


Dette bør service og vedlikehold av en varmepumpe inkludere

Det finnes mange ulike typer serviceavtaler på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken som er best. Det finnes imidlertid en rekke faktorer som alltid bør inngå i serviceavtalen din.

En grundig service bør alltid utføres av en autorisert forhandler. Det er først og fremst lovpålagt at enhver som håndterer varmepumper må være F-gass sertifisert. Dette bør du derfor alltid sjekke før du bestiller service. I tillegg har autoriserte forhandlere et høyt ekspertisenivå, som sikrer deg det best mulig resultatet.


Service av varmepumper bør innebære:

  • Gjennomgang av innedelen
  • Gjennomgang av utedelen
  • Målinger av maskinen i varmedrift
  • Målinger av maskinen i kjøledrift

Service av en varmepumpe vil normalt ta 1-2 timer, avhengig av hvor mye du selv har vedlikeholdt varmepumpen. Vedlikehold handler blant annet om å rense filteret i varmepumpen med støvsuger og varmepumperens.

Vær oppmerksom på at varmepumper som er plassert på kjøkken, i støvete miljøer og boliger med husdyr eller røykere krever mer vedlikehold.

Kontakt oss for service av varmepumpe her.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

En luft-til-luft varmepumpe kan også brukes som aircondition. Hold deg varm om...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I Norge er vi ikke bortskjemt med mange varme høstkvelder. Derfor kan...