Bli klar til vår og sommer med solskjerming på terrassen

Når temperaturen øker på gradestokken lengter vi raskt ut til terrassen. Med solskjerming på terrassen kan du skape en lun stemning i uterommet og nyte varmen, samtidig som du er beskyttet mot stadig sterkere solstråler. 

Her går vi gjennom ulike alternativer til solskjerming, og forteller hvordan du kan bli klar til den kommende sesongen.

Hvilken solskjerming bør du velge?

Terrassemarkiser 

Solen er allerede sterk om våren. Derfor er det lurt å kunne beskytte seg mot strålene når man sitter ute. Likevel ønsker man ofte å nyte den fristende solveggen og varmen på kroppen, etter en lang og kald vinter. Da er terrassemarkiser et fleksibelt alternativ som lar deg gjøre begge deler.

Markisen er tilknyttet husveggen, og kan kjøres ut med fjernkontroll dersom du skal spise middag på terrassen, og enkelt kjøres inn igjen hvis du vil sole deg. Du kan velge blant et stort utvalg av farger for å matche fargen på husveggen, eller lage en spennende kontrast med en av dine favorittfarger. 

Dersom du ønsker et moderne alternativ som ikke tar stor plass i uterommet, er terrassemarkiser et godt valg av solskjerming på terrassen nå mot vår og sommer. 

Les mer om hvordan velge riktig markise

Terrassemarkiser kan enkelt kjøres ut og inn – perfekt til ulike anledninger.

Pergola

Selv om solen begynner å titte frem, kan våren ofte by på ustabilt vær. En terrassemarkise tåler litt nedbør og vind – imidlertid er en pergola mer motstandsdyktig. Noe man må tenke på er at pergolaer ikke er like fleksible, og vil ta større plass på terrassen på grunn av støttestruktur. 

Alt etter hvilken pergola du velger, kan du få helt vanntette tak og vegger i glass, eller skjerming i markiseduker. Modellen Tumba er en av våre mer fleksible løsninger til terrassen. Med Tumba kan du enkelt skjerme for solen når den er sterkest, og åpne opp når du vil sole deg. 

Ønsker du heller din helt egne oase midt i hagen kan du også sette opp en frittstående pergola der du ønsker. 

Les mer om forskjellene på pergola og markiser

Skjerm for solen med Tumba – et moderne og fleksibelt alternativ.

Solskjerming oppgraderer uterommet

Uansett hvilken solskjerming du bestemmer deg for, vil begge alternativene oppgradere uterommet.

I tillegg til å gi god skjerming for solen, vil terrassemarkiser og pergolaer være flotte tilbehør til møbler på terrassen. Solskjerming på terrassen vil derfor kunne bidra til å skape et helhetlig uterom – perfekt for vår og sommer – der du og dine kan nyte det gode været, enda litt lengre. 

Les 6 tips om hvordan du kan gjøre terrassen til et koseligere sted å være

Oppgrader uterommet med solskjerming på terrassen.

Gratis befaring

Vurderer du plisségardiner? Les mer om hvorfor plisségardiner er et godt valg, og kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring der vi kartlegger behov og ønsker hjemme hos deg.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
Persienner eller gardiner byr begge på ulike muligheter – hva er best...