Dette er forskjellene på Pergola og vanlige markiser

Forskjeller i konstruksjon, plasseringsmuligheter, bruk og søknadsplikt er faktorer som ofte spiller inn når man skal bestemme seg for Pergola eller markiser. For å gjøre valget ditt litt enklere, får du her presentert noen av forskjellene på Pergola markiser og terrassemarkiser. 

Men husk at ditt behov og det uteområdet du har er hva som til slutt bør veie tyngst for din avgjørelse.

Motstandsdyktighet mot vær, vind og varme

Pergola markiser tåler vær og vind bedre. De har flere festepunkter enn en terrassemarkise og er derfor mye mer motstandsdyktig mot vind.

En terrassemarkise har som oftest kun husveggen som sitt festepunkt. Det betyr at markisearmene er mer utsatt under sterk vind. Anbefalingen er derfor at du sveiver eller kjører inn terrassemarkisen dersom det blåser mye.

Begge markiser vil derimot hjelpe deg å holde en sval innetemperatur ved plassering foran vindu.

Fleksibilitet

Terrassemarkiser er litt mer fleksible enn en pergola markise. Markisen kan enkelt sveives eller kjøres inn om du ønsker å sole deg eller nyte været som det er. Du vil heller ikke ha sjenerende konstruksjoner som står igjen rundt markisen, da alt er festet til husveggen.

Pergola markiser har på sin side en fast konstruksjon. Avhengig av hvilken modell du velger, kan markiseduken trekkes inn eller lamellene vinkles. Men selve konstruksjonen er fast og kan ikke flyttes på eller fjernes uten videre.
En fordel du finner i begge typer av markiser er muligheten for fleksibel plassering. Wingline er en frittstående markise som kun er avhengig av å festes i bakken.

Hvit Wingline markise på terrasse.
Wingline terrassemarkise.

Likevel er det pergola markisen som gir deg mest fleksibilitet når det kommer til plassering. Om du ønsker kan du sette den opp som et helt frittstående uteområde i hagen.

Skap deg et helt nytt uterom

Pergola gir deg et helt nytt bruksrom. Dette kan være i tilknytning til huset eller som et frittstående uterom i hagen.

Rapallo for stilig og moderne vinterhage.

Velger du en konstruksjon med glasstak og glassvegger, får du virkelig en ekstra uteplass i hagen.

Rapallo lamelltak kan åpnes, lukkes og vinkles.

På våre mest eksklusive modeller vil du fortsatt ha muligheten til å kjøre tilbake markisetaket.

Pergola markiser kan være søknadspliktig

Avhengig av størrelse, plassering og konstruksjon, kan du være pliktig å søke før du setter opp en pergola markise. Ring kommunen du bor i og spør, så er du helt sikker. Om du ønsker kan vi komme på befaring slik at du kan finne relevant produkt først, før du snakker med kommunen.

Arezzo – Frittstående Pergola

Gratis befaring på markiser

Velger du gratis befaring med Scandic Markiser får du hjelp hele veien. Vi gir deg råd og anbefaling til hvilken solskjerming som vil passe ditt uteområdet best. Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...