Solskjerming

Gode råd for soling i Norge

17 January 2020


Selv om vi har en del regndager her i landet, får vi også mye sol i løpet av sommeren. Her får du en rekke gode tips til fornuftig soling, slik at du kan nyte solen uten å ta skade.

Etter en lang vinter er solen og dens varme stråler etterlengtet. Mange av oss utnytter enhver mulighet til å nyte solen, men den kan være svært skadelig i store mengder.


Bruk alltid solkrem når du er i solen

Det er mange nordmenn som tror at solkrem kun er nødvendig når man soler seg i Syden. Faktisk, er det like viktig å smøre seg inn når man er ute i solen hjemme.

I et skriv fra Folkehelseinstituttet står det at: «Norge er blant verstingene i verden på forekomst og dødelighet av føflekkreft. I 2015 fikk 2001 nordmenn føflekkreft. Det er dermed den nest vanligste kreftformen hos personer mellom 25 og 49 år.»

Husk derfor solkremen, uansett om du skal ut å jobbe i hagen eller gå tur på fjellet. Ifølge Folkehelseinstituttet bør man i Norge bruke en solkrem med minst faktor 15.


Invester i solskjerming

Når solen står midt på himmelen, er det dessuten lurt å ha tilgang til skygge. Det kan for eksempel være under en parasoll eller markise. Da kan du trekke inn i skyggen ved behov.

Når det skal grilles på kvelden kan solens stråler fortsatt være skadelige, og da er det lurt å ha en terrassemarkise som kan dekke et større område. Da kan du grille og spise i skyggen.

Vurderer du å kjøpe markise? Se vårt store utvalg, som kommer i forskjellige størrelser, farger og mønstre. Vi tilbyr gratis befaring og skreddersydde løsninger som er tilpasset dine behov!

Befaring

Ta kontakt i
dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

blogg

Relaterte artikler.

Markiser, Solskjerming
Dette er forskjellene på Pergola og vanlige markiser

Hvilken type markise passer deg og ditt uteområdet best?

Solskjerming
6 tips til hvordan du gjør terrassen til et koseligere sted å være

Varmere dager er i anmarsj og du kan endelig tørke støv av utemøblene. Men kanskje gir ikke…

Solskjerming
Finn riktig solskjerming til hytta på fjellet

Ikke la stekende sol og solbleket møblement ødelegge gleden ved å komme på hytta.