Solskjerming

Gode råd for soling i Norge

17 January 2020


Selv om vi har en del regndager her i landet, får vi også mye sol i løpet av sommeren. Her får du en rekke gode tips til fornuftig soling, slik at du kan nyte solen uten å ta skade.

Etter en lang vinter er solen og dens varme stråler etterlengtet. Mange av oss utnytter enhver mulighet til å nyte solen, men den kan være svært skadelig i store mengder.


Bruk alltid solkrem når du er i solen

Det er mange nordmenn som tror at solkrem kun er nødvendig når man soler seg i Syden. Faktisk, er det like viktig å smøre seg inn når man er ute i solen hjemme.

I et skriv fra Folkehelseinstituttet står det at: «Norge er blant verstingene i verden på forekomst og dødelighet av føflekkreft. I 2015 fikk 2001 nordmenn føflekkreft. Det er dermed den nest vanligste kreftformen hos personer mellom 25 og 49 år.»

Husk derfor solkremen, uansett om du skal ut å jobbe i hagen eller gå tur på fjellet. Ifølge Folkehelseinstituttet bør man i Norge bruke en solkrem med minst faktor 15.


Invester i solskjerming

Når solen står midt på himmelen, er det dessuten lurt å ha tilgang til skygge. Det kan for eksempel være under en parasoll eller markise. Da kan du trekke inn i skyggen ved behov.

Når det skal grilles på kvelden kan solens stråler fortsatt være skadelige, og da er det lurt å ha en terrassemarkise som kan dekke et større område. Da kan du grille og spise i skyggen.

Vurderer du å kjøpe markise? Se vårt store utvalg, som kommer i forskjellige størrelser, farger og mønstre. Vi tilbyr gratis befaring og skreddersydde løsninger som er tilpasset dine behov!

Befaring

Ta kontakt i
dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

blogg

Relaterte artikler.

Solskjerming, Varme
Isolerende gardiner kan bidra til å holde varmen i hjemmet

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å bruke isolerende gardiner. Les våre…

Interiør, Solskjerming
Persienner eller gardiner – hva er best?

Persienner eller gardiner byr begge på ulike muligheter – hva er best for ditt hjem?

Markiser, Solskjerming
Dette er forskjellene på Pergola og vanlige markiser

Hvilken type markise passer deg og ditt uteområdet best?