Innvendig eller utvendig solskjerming?


Når du skal velge mellom innvendig og utvendig solskjerming er det viktig å være bevisst på de behovene du ønsker å dekke. Solskjerming kan settes opp på begge måter, men hvilken type skjerming passer best for deg?

Noen ønsker skjerming mot sol og varme når de nyter lunsj eller middag på verandaen, mens andre trenger skjerming mot innvendig oppvarming eller innsyn.


Markiser gir deg skygge på utendørsområder

Markiser som utvendig solskjerming er et ypperlig alternativ dersom du ønsker å skjerme for solen på områder som ligger nærme huset.

Markiser brukes ofte på verandaer og kan gi skygge mot solen og skape en kjølig oase på varme sommerdager.


Utvendige persienner forhindrer uønsket oppvarming innendørs

Når sola skinner på vinduene dine vil huset ditt bli opphetet. Vi mener at utvendige persienner er den beste solskjermingen når det kommer til å holde varmen ute.

Med innvendig solskjerming i form av for eksempel gardiner eller persienner vil mye av sollyset stoppes, men det vil fortsatt dannes varme mellom glasset og gardinene som siger ut i rommet.

Med utvendige persienner har man mulighet til å stoppe UV-strålene lenge før de treffer glasset.


Gardiner for nattesøvn & begrenset innsyn

Det kan være vanskelig å få en ordentlig nattesøvn om sommeren når solen er fremme mesteparten av døgnet. Her er blendingsgardiner det perfekte verktøyet for en god natts søvn.

Blendingsgardiner som også kalles mørklegningsgardiner er også svært gode å ha på barneværelset, og dette gjør sengelegging lettere.

Lamellgardiner er en annen type gardiner som både kan beskytte mot varme og lys samt skjerme mot innsyn.

Bor du for eksempel i en leilighet hvor det er fritt innsyn til alle rom fra andre nærliggende bygninger, er lamellgardiner et godt valg. Med lamellgardiner kan du justere de loddrette vinklene og derved skjerme mot innsyn. Samtidig kan du også regulere slik du får sollys inn i rommene.

Det finnes mange muligheter for både utvendig og innvendig solskjerming. Har du vanskelig ved å beslutte hvilken løsning du skal gå for, kan det være greit å kontakte en fagperson som hjelper deg å finne riktig produkt som passer nettopp for ditt behov.

Kontakt oss her for hjelp med solskjerming.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...