Lystette rullegardiner på mål kan gi deg god søvn

Når vi nærmer oss vår og sommer blir dagene gradvis lysere og varmere. Det blir også soverommet. En god natts søvn er viktig for helsen, noe som kan være utfordrende på sommerhalvåret med økt lysinnslipp. Lystette rullegardiner på mål kan bidra til å stenge solen ute, og la deg nyte et svalt og mørkt soverom året rundt.

Les mer om dette og flere grunner til å velge den allsidige rullegardinen.

Bedre søvn med et mørkt og kjølig soverom

Et mørkt og kjølig soverom gjør at vi sover bedre. Faktisk er det slik at vi produserer mer av søvnhormonet melatonin når vi oppholder oss i et mørkt rom. Det sies også at best søvn oppnås i temperaturer mellom 18-20 grader. Derfor vil det være vanskeligere å falle i søvn desto lysere og varmere det er i rommet.

Med lystette rullegardiner kan du både mørklegge rommet, og regulere varmen som siver inn gjennom vinduene. Slik får du et godt temperert og mørkt soverom, som gjør at du kan føle deg opplagt selv etter de lyseste nettene.  

Skreddersy rullegardiner på mål

Rullegardiner kan slippe inn lys på sidene dersom de kjøpes i feil mål. Med skreddersydde rullegardiner på mål kan du unngå dette i større grad, og sørge for at mindre lys sniker seg forbi. Noe mange gjør feil er å feste rullegardinen utenfor karmen. Et godt tips for å dekke mer av vindusoverflaten er å heller plassere gardinene i karmen.

Lystette rullegardiner på mål tilpasses dine vinduer, for best mulig søvn.

Derfor bør du velge rullegardiner

Vi har til nå poengtert to gode, funksjonelle grunner til å velge rullegardiner. Likevel er det flere argumenter for å velge den allsidige solskjermingen.

Hev interiøret

Rullegardiner er et klassisk valg. Nettopp fordi de er minimalistiske, og passer inn i ethvert skandinavisk hjem. Med sitt slette preg gir rullegardiner sømløse overganger fra vegg til vindu. Velg blant et stort utvalg av farger, og match rullegardinene til resten av soverommet. 

Siden rullegardinene plasseres i vinduskarmen, kan de enkelt kombineres med lange gardiner. En kombinasjon av begge kan gi et lunt preg på soverommet.

Les mer om ulike typer gardiner for innvendig solskjerming

Mindre innsyn

Lystette rullegardiner vil også begrense innsyn til soverommet. Hvis du har soverom i første etasje er dette en god løsning. Dersom man ønsker et solfylt rom om dagen, kan rullegardinene enkelt dras opp.

Lystette rullegardiner hever interiøret.

Manuelle og elektriske løsninger

Lystette rullegardiner kan både fås med snor og kjede, eller med motorisert betjening – alt etter hva du har behov for. Elektriske rullegardiner kan enkelt styres fra sengen med en fjernkontroll eller app. Den perfekte luksusen i hverdagen, både når du står opp om morgenen og når du skal legge deg.

Gratis befaring

Vurderer du lystette rullegardiner på ditt soverom? Kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring der vi kartlegger behov og ønsker hjemme hos deg.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...