Moderne solskjerming i funkishus på Toten

Da Silje og Eirik Skrinde bestemte seg for å tegne et moderne funkishus på egen tomt, visste de tidlig hvordan de ønsket å utnytte solforholdene. Silje er lidenskapelig opptatt av interiør, og har opparbeidet mange følgere på Instagram med kontoen landlig_funkis. 

På idylliske Kapp i Toten bygde de et moderne bygg i funkisstil med flott utsikt over Mjøsa. Eirik tegnet boligen selv, og var bevisst på plasseringen av vinduer og solskjerming.

Hva er et funkishus?
Ordet funkis stammer fra det formgivende begrepet funksjonalisme. I dag sier vi ofte funkis når vi snakker om moderne bygg med rene flater, rette linjer og store vinduer.

Moderne solskjerming for utsiden av huset

De store vinduene i funkisvillaen slipper inn mye lys. Silje viser oss rundt i huset, hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Interiøret er også i funkisstil.

«Med så store vinduer ville det blitt alt for varmt uten solskjerming, men vi ønsket samtidig å bevare den flotte utsikten. Da ble Zipscreen den perfekte løsningen for oss utvendig«, forteller Silje.

Zipscreens design passer godt med det moderne funkisuttrykket. Samtidig er de praktiske, og tåler mer vind enn for eksempel markiser.

«Fordelen med å planlegge solskjerming tidlig i byggeprosessen er at vi fikk skjult kassettene under fasaden. Eirik er mest fornøyd med at alt styres automatisk med solsensor«, smiler Silje.

Lystette løsninger og godt interiørutvalg i funkisstil

God søvn er viktig. Derfor er interiøret på soverommene planlagt etter lysforhold og behov. I det ene barnerommet sover det to små tvilling-gutter, mens i det andre finner vi storesøster- som er noen år eldre.

«Jeg ønsket lystette forhold for guttene, og gikk for mørkleggende rullegardiner i skinner. Det ble både praktisk og fint. Vi er så fornøyde!«

«For eldstejenta vår valgte vi lyse og delikate plisségardiner. Heldigvis var det lett å finne farger blant produktene til Scandic Markiser, som også matchet funkisinteriøret. De hadde mange farger å velge i mellom«, forteller Silje.

Lamellgardiner holder stilen og hindrer innsyn

I et moderne bolighus kan det virke mot sin hensikt å velge tradisjonelle gardiner. Dette kjente Silje og Eirik på også. De store funkisvinduene gir en del innsyn uten solskjerming.

«Vi gikk for lamellgardiner, og er glade for det. Det virker stilrent og elegant«, mener Silje.

For familien på 5 ble funkisdrømmen en realitet. Boligen opptrer elegant der den stiger opp mellom åkerne på Kapp. Eirik og Silje er glade for at de fikk handlet solskjermingen lokalt denne gang.

«Vi har hele tiden hatt god dialog med Scandic Markiser, og følt oss ivaretatt gjennom hele prosessen. Vi fikk de løsningene vi ville ha«, poengterer Silje.

«Det er klart vi vil anbefale Scandic Markiser videre«, sier hun.

Vi sier takk for at vi fikk komme på besøk, og gratulerer med et flott nytt funkishjem.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...