Slik finner du solskjerming for verandadør

Stue med plissegardin på verandadør.

Det kan være godt å trekke en gardin for å skjerme for høstsolen, men hvordan finner man en gardin som passer til verandadøren?

Du har kanskje verandadør med halvt vindu, eller et vindu ved siden av som er vanskelig å finne en god løsning til. Og døren skal jo være mulig å åpne og lukke. Hva passer egentlig?

Lys plissegardin på verandadør.

Plissegardin til verandadør

Vi elsker plisségardiner! De er en fleksibel løsning som har blitt veldig populære de siste årene, og denne løsningen passer også veldig godt til verandadøren.

Den store fordelen med en plisségardin er at du kan velge å bare skjerme den øverste eller nederste delen av vinduet, eller du kan dekke hele vinduet. Åpner du døren, så henger den heller ikke i veien, den er en del av vinduet.

Har du halve vinduer, eller vinduer i ulik størrelse ved siden av hverandre, så er plisségardin en god løsning. Når den ikke er åpen, tar den nesten ingen plass, og du får akkurat den luftige og lyse følelsen du vil ha.

Tenk litt utradisjonelt. Plisségardinen må ikke være hvit, den kommer i mange farger og mønstre, så den glir inn i resten av interiøret. Du kan også velge om du vil ha en helt lystett, eller en variant som slipper inn litt lys.

Zipscreen på verandadør

Zipscreen til verandadør

Vil du ha solskjermingen utvendig, så er zipscreens en god løsning. En zipscreen er en utvendig rullegardin som skjermer for innsyn og solvarme, men som har små hull som gir utsikt. Den er ikke helt lystett, men skjermer for de sterkeste solstrålene, og kan gi et behagelig lys innendørs. Dette er som regel en løsning man velger for alle vindusflater, og da er det naturlig å inkludere verandadøren.

Planlegger du et nytt hjem eller etterisolering, er det mulig å få hele konstruksjonen skjult bak kledningen, slik at den blir perfekt integrert i fasaden. Men det er også mulig å få den montert i distrete, utvendige kasser.

Andre typer solskjerming til verandadør

Ønsker du en annen type solskjerming, er rullegardin en evig klassiker, og denne kan også passe fint til en verandadør. Du kan velge å la verandadøren skille seg litt ut, med en mønstret rullegardin, eller la den få samme uttrykk som resten av flatene.

Hvis du for eksempel har valgt lamellgardiner i resten av stuen, kan det passe å ha samme stil på verandadøren. Du kan gi døren en egen gardin, eller vurdere å forlenge gardinen til vinduet ved siden av.

Det er ikke alltid man ser de beste løsningene selv, og mange har god nytte i å sparre med en konsulent. Benytt deg av tilbudet om kjøpshjelp, og få gode råd fra noen som har sett gode måter å løse solskjermingen på. Det kan gjøre stor forskjell å få hjelp, og en skreddersydd løsning som varer i mange år.

Myggnetting på verandadør.

Myggnetting til verandadør

Vil du lufte på sommeren uten å få inn så mye insekter? Hvis du skal ha myggnetting foran verandadøren, må den være enkel å åpne og lukke. Da er det best med integrert myggnetting i døren, som både er smidig å åpne, og som er helt tett i kantene.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...