6 tips til hvordan du gjør terrassen til et koseligere sted å være

Varmere dager er i anmarsj og du kan endelig tørke støv av utemøblene. Men kanskje gir ikke terrassen den koselige, varme følelsen du kunne ønske? Vi har samlet våre beste tips til små og store tiltak som gjør uteplassen til et koseligere sted å være. 

1. Lag tak over uteplassen

Åpne rom kan føles kalde og upersonlige. Ønsker du å heve kos-følelsen et ekstra hakk, kan et tak over uteområdet være akkurat det du trenger.

Ønsker du ikke å bygge et permanent tak over uteplassen din, kan en terrassemarkise være et godt alternativ. Og det beste er at du kan sveive den inn igjen om det skulle være mulighet for sol og du ønsker å sole deg!

Har du et uteområdet uten tilknytning til vegg? Da er pergola-markiser et perfekt valg. En slik markise kan settes opp som et frittstående uteområde, og gir deg dermed friheten til å lage din egen oase midt i hagen om du ønsker.

Bli mer kjent med hva pergolamarkiser er og hvilke som passer deg.

2. Skjerm for vind så du kan nyte selv vindfulle dager ute

Unngå stiv nakke og gåsehud – hold vinden vekke fra terrassen med levegger. Det finnes stor variasjon av vindskjerming, fra levegger i glass, til levegg på rull. Med vindskjerming får du også muligheten til å skjerme for innsyn.

Et par planter over rekkverket er med på å skape den koselige følelsen du ønsker.

Les mer om hvordan du velger riktig vindskjerming til terrassen.

3. Varmelamper forlenger kveldene på terrassen

Har du først opplevd å sitte på en terrasse under en varmelampe er det stor sannsynlighet for at du har tenkt tanken; “Dette skal jeg ha selv”. En varmelampe kan virkelig øke trivselen på uteplassen din. Hverken du eller gjestene fryser, noe som gjør at den koselige praten kan fortsette til sene nattetimer – helt fra tidlig vår til sen høst.

Les mer om hva du bør tenke på ved valg av terrassevarmer.

4. Myke tekstiler og stemningsfulle lys

Et mykt teppe, en god pute i ryggen og levende lys på bordet kan ofte være alt man trenger for å ha noen hyggelige timer på terrassen. Om det blåser eller du ikke ønsker levende lys, kan lyslenker være redningen. I tillegg ser det fint ut og kan skape en følelse av å ha et eget rom ute.

5. Grønne planter og farger fra hagen

Løft uteplassen din et ekstra hakk ved hjelp av grønne planter og blomster. Planter på terrassen trenger ikke koste skjorta. Har du grøntareal? Hva med å plante selv og ta blomster fra egen hage? Og har du grønne planter inne tåler de kanskje å flyttes ut på sommeren.

Ikke hold deg til å kun ha planter på bordet. Lag deg en nedfelt plantekasse bak terrassesofaen med planter oppi, sett store krukker i terrassehjørnene eller heng slyngplanter i taket. Her har du mulighet til å sette særpreg med valg av farger og plassering.

6. Det enkle er ofte det beste

Husk at du trenger ikke alltid det dyreste for å lage en koselig terrasse. Mye kan du få tak i billig, og paller er noe du ofte kan få tak i gratis.

Slik lager du en koselig terrasse med paller:

  • Bygg opp 3 paller i høyden for å lage en sofa. Legg på flere i bredden til du har ønsket størrelse.
  • Bord kan lages med 4 paller i høyden, eller med en tretrommel.
  • Få tak i noen rimelige madrasser og passende laken og legg på palle-sofaen.
  • Dandér med tepper og puter.
  • Plasser planter rundt på terrassen.
  • Bruk levende lys eller heng opp lyslenke.

Ønsker du en uttrekkbar markise som prikken over i-en, er du velkommen til å ta kontakt.

Få gratis befaring på vind- og solskjerming

Velger du gratis befaring med oss får du hjelp hele veien. Vi gir deg anbefaling til hvilken solskjerming som vil passe din terrasse best, og du får flere av våre solskjermingsprodukter etter eksakte mål.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...