Tips til solskjerming


Det er et stort utvalg av solskjerming, og det er ikke alltid lett å vite hvilken løsning som er best for deg. Før du går til anskaffelse av solskjerming må du avklare ditt behov.

Hvor i hjemmet er behovet for solskjerming? Behøver du å skjerme både sollys og varme, eller er det kun sollyset? Er det utvendig eller innvendig solskjerming, og vet du hva slags tilbud som finnes på utvendig solskjerming? Vi gir deg noen tips.


Utvendig solskjerming

Markiser

Markiser er en solid solskjerming, og er fortsatt det produktet som er mest brukt som utvendig solskjerming. Markiser demper det meste av sollyset og gir i tillegg skygge. Markiser gir deg god beskyttelse, og er populært til terrasse og balkonger.

Du kan selv sveive eller bruke fjernkontroll for automatisk styring av markisen. Det er ikke bare terrassen eller balkongen som har nytte av markiser, men også vinduene. Markiser som utvendig solskjerming er et trygt alternativ.


Markiser er en tradisjonell solskjermer, og mye brukt i norske hjem.


Screen og levegg

Mens persienner er den tradisjonelle solskjermingen til vinduer ble utvendige screens i skuddet for noen år siden, og brukes i stor grad på næringsbygg. Screens er en rullegardin som henger utvendig på bygget, som kan rulles automatisk opp og ned etter behov.

Produktet holder både sollys og varme utenfor – på lik linje som markiser og persienner. Forskjellen fra markiser, er at det ikke betyr noe om et kraftig regnvær oppstår fordi duken henger vertikal ned. Det samme gjelder for persienner.

En levegg gir deg en ekstra vegg når du måtte ha behov. Den gir lun beskyttelse både mot vind og regn, men passer like ypperlig som solskjerming. Leveggen kommer i stoffmateriale og sveives ned etter behov. Enten om det er fra tak til gulv eller fra siden.


Utvendige persienner

Visste du at du får utvendige persienner og ikke bare til innvendig bruk? Fordelen med utvendige persienner er at vinduet innendørs blir fri for persienner, og du har dermed frigjort plass til gardiner og pyntegjenstander, hvis det er ønskelig.

En annen fordel er at utvendige persienner er hakket mer effektive da de filtrerer bort solstrålene før de får varmet opp vindusflaten. Derfor har de en god effekt som solskjerming – både for solvarme og sollys.


Utvendige persienner gir god effekt som solskjerming – både for solvarme og sollys.

Se all vår utvendige solskjerming.

Innvendig solskjerming

Plisségardiner

Plisségardiner er en mer moderne løsning for solskjerming enn de tradisjonelle persiennene. Plisségardin er som navnet tilsier, en nærmere variant av gardin, som du får i tøystoff. Du har stor valgfrihet i forhold til farger og lengde du ønsker.

Kanskje du bare behøver å skjerme midten av vinduet? Eller du ønsker ulike lengder i vinduene? Alt er mulig med plisségardiner, som senkes og heves ved hjelp av snorer. Produktet gir god solskjerming, som demper sollys og skjermer innsyn. Vi anbefaler ikke plisségardiner for å dempe solvarme.


Plisségardiner er en mer moderne løsning for solskjerming.


Lamellgardiner

Lamellgardiner gir et moderne preg, og kan erstatte eller kombineres med gardiner. Lamellgardiner får du i mange ulike farger, og henger loddrett ned fra topp til bunn i vinduet. Du har ingen valgmuligheter til å justere høyden etter behov.

Derfor passer lamellgardiner som erstatter eller i kombinasjon med gardiner, der du trenger ekstra solskjerming. Det passer eksempelvis fint til høye og smale vinduer. Lamellgardiner gir god beskyttelse mot varme og lys, og skjermer mot innsyn.


Annen solskjerming

Det finnes andre typer for innvendig solskjerming også, som innvendige persienner og rullegardiner. Persienner er hakket mer lysdempende, men er vanskeligere å rengjøre enn rullegardiner. Rullegardiner passer ypperlig til dekorasjon, men er også funksjonelt ved behov for solskjerming.


Rullegardiner er en moderne type for solskjerming.

Se all vår innvendige solskjerming.

Trenger du hjelp med solskjerming?

Ta kontakt med oss her om du skulle trenge hjelp eller har spørsmål knyttet til solskjerming.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...