Ulike typer gardiner for innvendig solskjerming

Ønsker du lysdempende gardiner, eller rene dekorative gardiner? Eller trenger du å enkelt justere etter hvor mye sol, utsikt og innsyn du ønsker i hvert rom?

Med innvendig solskjerming kan du sette ditt eget preg på rommet, samtidig som du drar nytte av deres praktiske funksjoner. De ulike gardinene kommer i mange farger og design, og kan også bidra til å sette stemningen du ønsker. Vi tar her en gjennomgang av ulike typer gardiner til innvendig solskjerming. Forhåpentligvis blir du litt klokere på hvilke akkurat du bør velge.

Innvendige persienner

Persienner vil alltid være et praktisk valg, enten du ønsker å skjerme for innsyn eller solen. Innvendige persienner gjør seg svært funksjonelle på et bad eller soverom. Men kombinerer du dem med andre gardiner kan de virkelig gjøre seg til rette i stuen også!

Scandic 25 mm innvendig persienne leveres etter eksakte mål. Av denne finner du garantert en farge som passer din stil. Aluminiumspersienner vil også tåle fukt som kan oppstå på et baderom bedre enn persienner i tre. Med sitt klassiske design og vide bruksområde skal det godt gjøres at innvendige persienner noen gang går av moten.

Lamellgardiner

Lilla lamellgardiner i stue.

Lamellgardiner er som en vertikal persienne i tekstil. De er svært mye brukt i alt fra næringsbygg, hoteller og i senere tid også private hjem. Lamellgardiner gir en ren og enkel interiørstil og er et moderne alternativ til klassiske gardiner. Ønsker du å være litt kreativ med gardinene? Lamellgardiner kan fint brukes som skillevegg mellom rom eller som dør foran et skap.

Våre lamellgardiner håndlages på Gjøvik. Det betyr at du kan få skreddersydde løsninger etter dine ønsker og behov, enten det gjelder design, farger eller mål.

Plisségardiner

En stor fordel med noen av våre plisségardiner er at du kan skyve dem både opp og ned. Bor du i andre etasje og ikke ønsker innsyn fra bakkeplan, men samtidig vil ha mulighet til å se ut over gardinene? Da er plisségardiner med denne muligheten for deg.

Plisségardiner er, i likhet med persienner, svært godt likt for sin fleksibilitet. Du finner både transparente og lysdempende plisségardiner. Det gjør at de kan passe inn i alle slags typer rom og til de behov du har. Enten det er å stenge ute lys, skjerme for innsyn eller skape et moderne uttrykk.

Rullegardiner

En rullegardin er et stilrent valg som vil passe de fleste hjem og rom. Du finner både lysdempende og transparente rullegardiner, i et stort utvalg farger. Det gjør dem like perfekte til et soverom og tv-stue, eller på kjøkken hvor du ønsker å beholde noe utsyn til hagen selv ved gardinene nedtrukket.

Rullegardinene er praktiske ved at du kan velge å motorisere dem istedenfor å styre dem med snor og kjede.

Hvilke gardiner bør du velge?

Som med det fleste annet vil hvilke gardiner akkurat du bør velge, være et spørsmål om smak og behag. Her er likevel noen spørsmål som kan hjelpe deg å ta riktig valg:

  1. Hvilket rom skal du ha gardinene i?
  2. Hvilket behov har du for lysregulering i rommet?
  3. Hvilket behov har du for regulering av innsyn og utsyn?

Skal du ha gardinene på soverommet er det sikkert viktig for deg at de er tette nok til å stenge ute det meste av sollyset. Men husk at selv med lystett duk kan det fortsatt komme lysinnslipp på sidene, over og under. Bor du et sted hvor innsyn ikke er så farlig? Da står du kanskje litt friere til å velge basert på hvilket design du liker best.

Skriv ned kriteriene dine, enten det har med hvilket uttrykk du ønsker å skape, eller funksjonelle behov du har for rommet du skal ha dem i. Det burde fort gi deg en idé om hvilke typer gardiner som kan passe deg best.

Kontakt oss dersom du ønsker hjelp med fargevalg eller har spørsmål knyttet til spesialbestillinger.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
Pergolaer kommer i ulike former, størrelser og materialer. Felles for alle er...