Finn riktig varmepumpe med montering


En varmepumpe kan være det lureste energisparende tiltaket du gjør i boligen din, du kan faktisk halvere kostnadene du bruker på oppvarming!

En varmepumpe skal vare i mange år, derfor er det lurt å bruke litt tid på å finne riktig modell, og kontakte fagpersoner som vet hvordan de best skal monteres. Visste du at du kan få en gratis befaring for å finne den som passer best i ditt hjem?


Hvordan velger du varmepumpe?

Hva er behovet ditt, og hva er viktig for deg? Står boligen din på fjellet og må tåle kulde, vil du ha smarte funksjoner eller har du lyst på aircondition om sommeren? Eller er du rett og slett ute etter en varmepumpe som er skikkelig effektiv?

Avdekk hvilke kriterier som er viktige hos deg, og finn varmepumpen som møter disse på best mulig måte. Og kanskje du finner noen funksjoner som du ikke visste var mulig å få?


Avgitt varmeeffekt

Et hensyn man må ta når man velger varmepumpe er hvilken temperatur det er i boligen hvor den skal stå. Hvis det er veldig lave temperaturer, så må du for eksempel velge varmepumpe etter det.


Strømsparing

Innenfor varmepumper snakker man om SCOP, som betyr hvor mye varme den avgir. For eksempel kan en varmepumpe ha en årsvarmefaktor på 5,3. Det betyr at varmepumpen gjennom et år vil tilføre 5,3 ganger så mye varmeenergi som den bruker i form av elektrisitet.


Rens byluften med luftfilter i varmepumpen

For de som bor i større byer kan det være vel verdt å kjøpe en varmepumpe som også har luftfilter. Da kan du filtrere bort mye av partiklene som kommer fra støv og forurensning i byluften, og få bedre inneklima.


Med smart teknologi i varmepumpen kan du få funksjoner som gir jevnere varme, eller varmestyring mot de som befinner seg i rommet.


Smarte varmepumper

Kunstig intelligens har også kommet til varmepumpene, og du kan få flere smarte funksjoner på de litt mer avanserte modellene.

Varmepumpen Mitsubishi Kirigamine Hara har en sensor som scanner rommet etter mennesker, og sender varmen mot dem. Forlater man rommet, skrur varmepumpen ned temperaturen gradvis, slik at du sparer mer strøm. Den kan også registrere om du har åpnet et vindu, og dermed retter den varmen dit, slik at temperaturen er mest mulig stabil.


Styr varmepumpen med app

Noen varmepumper kan styres med en app, og da kan du regulere temperaturen slik at du slipper å komme hjem til et kaldt hus etter ferien.


Varmepumpe som aircondition

I Norge har vi hatt noen veldig varme somre de siste årene. Når gradestokken stiger opp mot 30 grader og vi får tropenetter, kan du ta frem en undervurdert funksjon: Flere varmepumpemodeller kan også brukes som aircondition. Det er en bonus du kommer til å sette pris på ved neste varmebølge.


Montering av varmepumpe

Det viktigste tipset du kan få når det gjelder å montere varmepumpe er å ikke gjøre det selv. Dette er noe du skal overlate til sertifiserte montører.

Ofte er det 4-5 meter rør inkludert i leveransen, og hvis du skal ha lenger avstand mellom inne- og utedel så kan det gjøre regningen større.

Innedelen skal monteres der hvor varmingen/kjølingen spres godt der som det trengs. Om den plasseres høyt eller lavt avhenger av den enkelte modellen.

Utedelen skal monteres et sted den ikke er til sjenanse for deg eller naboen din. Under utedelen er det veldig ofte et behov for å drenere, for her danner det seg is om vinteren. Derfor er det også lurt å montere utedelen i en grei høyde. Noen av modellene på varmepumper kommer med egen avrimingsfunksjon.


Få hjelp til å finne den rette varmepumpen

Det finnes mange ulike modeller og muligheter når du skal velge varmepumpe.

Bestiller du en gratis befaring, så får du hjelp av noen som har god kompetanse på hvilke muligheter som finnes, og hva som passer for nettopp deg.

Se alle våre varmepumper og bestill gratis befaring her.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

En luft-til-luft varmepumpe kan også brukes som aircondition. Hold deg varm om...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I Norge er vi ikke bortskjemt med mange varme høstkvelder. Derfor kan...