Varme

Sjekk hvor mye du kan spare i strøm med varmepumpe

20 January 2020


Det lønner seg å investere i en varmepumpe. Det kan sikre deg en lavere strømregning, behageligere innetemperatur, renere luft og aircondition om sommeren. Dermed slår du to fluer i en smekk.

I 2005 ble det gjort en undersøkelse på hvor mye strøm 466 husholdninger sparte på å montere varmepumpe. Konklusjonen var et gjennomsnitt på 5116 kWh per år, fant Nord-Trøndelagsforskning ut på oppdrag for Enova.

En luft-luft-varmepumpe henter energi fra luft utendørs. Derfor kan du spare over 50% på din totale oppvarmingskostnad.

Hvis du har lyst til å sjekke hvor mye du kan spare i strøm med varmepumpe, kan du bruke Toshibas sparekalkulator. Her får du en estimert sum på forventet besparelse i året med en varmepumpe. Meningen bak sparekalkulatoren er å gi deg et pekepinn på hva du kan spare med luft-luft varmepumpe kontra annen elektrisitet.


Andre fordeler …

Det er mange fordeler med varmepumpe. Det er ikke bare lommeboken som kan merke en forskjell i forhold til lavere strømregning, men også inneklimaet. Norges Astma og Allergiforbund anbefaler varmepumpe fordi det gir et bedre innemiljø.

Det som kan utgjøre forskjellen til et bedre inneklima, er at pumpen filtrerer inneluften for støv og bakterier, og fungerer derfor som en effektiv luftrenser.


Varmepumpe med elektrisk oppvarming

I dag er det mange som har vannbåren oppvarming i boligen, men mange har fortsatt elektrisk oppvarming som hovedoppvarming. I disse tilfellene anbefaler vi luftvarmepumpe, for å bedre inneklima og for å gi en jevn varme.


Forventet levetid

Du bør forvente en levetid på 12 til 15 år. Toshiba regner 12 års drift som standard for sine produkter. Det er allikevel viktig å ha i bakhodet at produktet kan vare lengre, og i visse sammenhenger kortere, alt ettersom drift og vedlikehold.


Støy fra varmepumper

Du behøver ikke å være redd for at stuen din vil dure i takt med varmepumpen, men noe lyd vil viften avgi. I vanlig drift kan du regne med et lydnivå som en normal PC avgir.

Som autorisert Toshiba-forhandler gir Scandic Markiser deg råd for valg av riktig modell og hvor kraftig varmepumpen bør være. Kontakt oss for dine spørsmål om varmepumper.

Befaring

Ta kontakt i
dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

blogg

Relaterte artikler.

Varme
Varmepumper med det lille ekstra

Vi har tatt en titt på to pene varmepumper som samtidig yter bra.

Varme
Forleng utesesongen på terrassen med en varmelampe

Tenk over dette før du bestemmer deg for hvilken terrassevarmer du skal ha.

Varme
Slik fungerer varmepumpen din – med forklaring av tekniske begrep

De fleste vil nok se på varmepumpen som en fantastisk oppfinnelse. Men hvordan fungerer ege…