Forleng utesesongen på terrassen med en varmelampe

Høsten har kommet og de lange, varme kveldene på terrassen er blitt kortere og kjøligere. Mange kunne nok ønske at utesesongen i Norge varte litt lengre. Da er det godt å vite at en varmelampe på terrassen kan forlenge utesesongen betraktelig. Ikke bare gir den god varme fra seg, men den er også med på å skape en koselig stemning ut i nattetimene.

Hvilken terrassevarmer bør du velge?

Det finnes et stort utvalg varmelamper du kan montere på balkongen eller terrassen din. De kommer i ulike typer, størrelser og med ulik effekt. Størrelsen på området de klarer å varme opp er også forskjellig.

Noen kan du skru diskret fast i taket eller veggen. Andre kan stå på bordet som del av interiøret og andre igjen er laget for å stå på gulvet. Du finner også et utvalg varmelamper som går på gass, ved siden av elektriske terrassevarmere.

Derfor tar vi en gjennomgang av ting du bør tenke over, før du bestemmer deg for hva som blir din nye varmelampe til terrassen.

Elektrisk terrassevarmer vs. gass

Dersom du ikke har strømuttak på terrassen din, kan gass være riktig alternativ for deg. Men vær obs på at de er dyrere i drift og er mer klimafiendtlige enn elektriske terrassevarmere.

Samtidig vil ikke en elektrisk terrassevarmer du skrur fast i veggen, være like enkel å flytte på dersom du ofte ommøblerer terrassen din eller har flere sitteområder.

Høyden du kan montere lampen i er også viktig å ta i betraktning. For eksempel er en Solamagic varmelampe på 1400 watt ikke anbefalt å monteres høyere enn 2,1 meter, mens en på 2000 watt kan monteres opptil 2,5 meter. Har du ikke mulighet for å montere i denne eller lavere høyde, kan en stående elektrisk varmelampe eller en som går på gass være gode alternativer for deg.

Hvor stort området skal varmes opp?

Ulike varmelamper gir ulik effekt, målt i watt. Varmelampene vi fører fra Solamagic, gir fra seg en effekt på mellom 500 og 2000 watt.

En Solamagic varmelampe med 1400 watt er beregnet for et området opp til 14 kvadratmeter. Velger du Solamagic varmelampe med 2000 watt, kan du nyte et oppvarmet uteområdet på opptil 17 kvadratmeter.

Hvor stort området varmelampen faktisk klarer å varme opp, vil også avhenge av forholdene som er i området. Som hvor mye vind det er, samt høyden du monterer varmelampen i. Har du dessuten bygget eller kjøpt en levegg, blir terrassen ekstra lun og varm.

Hvilken tid på året ønsker du å bruke terrassen?

Et annet viktig spørsmål å stille seg selv er hvor lenge du ønsker å utvide utesesongen.

Har du ønske om en varm terrasse fra april/mai til starten av september, vil en lampe med 1400 watt holde for de aller fleste. Ønsker du derimot å utvide fra mars/april og helt ut i oktober/november, vil vi anbefale at du går for minst 2000 watt.

Ved spørsmål om hvor mange varmelamper du trenger, vil vi i de fleste tilfeller anbefale deg å starte med en, og heller utvide ved behov. En fordel ved å ha to lamper er at de kan krysse hverandre, for eksempel over et spisebord ute slik at alle nyter den samme gode varmen, uavhengig av hvor de sitter.

Solamagic varmelamper er kåret til best i test

Vi er opptatt av god kvalitet. Derfor fører vi elektriske terrassevarmere fra Solamagic. De er kåret best i test av det anerkjente, tyske, tekniske “gjør det selv”- magasinet Selber Machen, samt den tyske godkjenningsorganisasjonen TüV. De har konkurrert mot flere andre store europeiske kvalitetsprodusenter, som AEG, Burda og Tansun.

Hvilken varmelampe du skal velge må likevel tas basert på dine behov, lommebok og muligheter der du skal montere lampen. Vi håper artikkelen har gitt deg en ide om hva som er viktige kvaliteter i en varmelampe for deg.

Ta kontakt om du ønsker et pristilbud på terrassevarmer fra Solamagic.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I Norge er vi ikke bortskjemt med mange varme høstkvelder. Derfor kan...
Bli kjent med varmepumpens fordeler og ulemper.