Levegg i glass til terrasse


Vil du bruke uteplassen som et oppholdsrom bør du tenke vindskjerming. Det er stor forskjell på en uteplass som er skjermet for vind og en uteplass hvor du må passe på at ikke papirer og servietter flyr av sted. Men hva gjør du om du vil skjerme for vinden, men samtidig beholde utsikten?

De siste årene har levegg i glass blitt mer og mer populært for å skjerme mot vind på terrassen. Og det er ikke rart, med en glassvegg beholder du frihetsfølelsen, samtidig som at du får det lunt. Bytter du en vegg i tre mot en levegg i glass får du en mye luftigere følelse og dessuten: Du får virkelig valuta for utsikten.


Ulike typer levegger i glass

En levegg i glass er en av de investeringene som virkelig hever inntrykket på terrassen. Glassvegger har flere bruksområder, de kan brukes for å dele opp terrassen, lage rygg på en balkong og som vindskjerming.

Vi er værutsatt i Norge, og kan til tider ha veldig mye vind. Det er derfor viktig at vindskjermen er dimensjonert og montert for værforholdene, slik at den holder i høststormene. Velg en solid løsning som passer til nordiske forhold, og få den profesjonelt montert. Det er kommet noen veldig gode alternativer hvor du kan justere opp vindskjermen etter hvor mye det blåser.


Hvilken levegg passer din fasade?

Hva du velger er også litt avhengig av hvilket uttrykk du er ute etter. En ren glassvegg blir utrolig stilig til en moderne husfasade. Har du et eldre trehus kan du kombinere et rekkverk i tre med en levegg i glass, det kan bli stilig å kombinere ulike teksturer.

For hoteller og restauranter er gjerne vindskjerming i glass et naturlig alternativ i avslapningsområdene ute. Da er det viktig at det er et stabilt og slitesterkt alternativ, som er enkelt å håndtere for de ansatte. Her finnes det flere gode alternativer.


Regulerbar levegg i glass

Ett av alternativene for både privathjem og uteserveringer eller hoteller, er populære og solide Luderitz, en stilig levegg hvor den øverste delen kan kjøres opp eller ned med en fjernkontroll. Denne glassveggen passer veldig godt inn i moderne fasader. Du kan koble flere glassvegger sammen, og få en vegg etter ditt behov. Den er også mulig å få med frostet eller sort glass, og dermed få et helt annet uttrykk.

En annen stilig løsning er Tofino, hvor du lett hever eller senker den øverste delen med en liten dytt. Her kan du for eksempel velge å ikke ha ramme på topp og bunn, da glir vindskjermingen inn i omgivelsene, og leveggen får inntrykk av å være sømløs.

Det kan være nyttig å få hjelp av en konsulent med god erfaring til å se mulighetene for deg – Scandic Markiser tilbyr gratis befaring.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

En luft-til-luft varmepumpe kan også brukes som aircondition. Hold deg varm om...
Vindskjerming i glass har unike fordeler. Glass er et holdbart materiale, enkelt...
I stedet for å bygge din egen levegg kan du gjøre uteplassen...