Slik blir terrassen et godt sted å være


Begynner du å kjenne høststemningen? Det er korte somre i Norge, men med noen enkle grep kan du forlenge utesesongen betraktelig. Tenk over hva behovet ditt er, velg vindskjerming, og gjør noen enkle stylinggrep, så blir terrassen din en hyggelig plass å lade batteriene.

Hvordan lager du en lun og hyggelig uteplass?

Først: Få basisen på plass. Du må ha en terrasse. Du må skjerme for sol og vind. Og du trenger noe å sitte på.

Så: Gjør det koselig med lys, tepper og planter.

Les videre for å få tipsene til hvordan terrassen blir et godt sted å være.Vindskjerming der du skal sitte

Hvis det blåser er det ingen som orker å sitte ute noe særlig lenge, så skjermer du uteplassen for vind vil du få brukt terrassen mye mer. Bestem deg for hvor du vil plassere sitteplassene, og se hvor vinden kommer fra. Vil du ha en skjerm du kan trekke ut eller vil du heller ha lameller?

Scandic Markiser har levering av vindskjerm til hele Norge.

Se utvalget vindskjerming her.

Usikker på hvilken vindskjerming du skal velge? Les om de forskjellige typene vindskjerming til terrassen.

Når du har skjermet uteplassen din for vinden, har du flere bruksmuligheter. Nå som ikke ting blåser av gårde, kan du for eksempel lage et frokostbrett med rundstykke og kaffe – og ta hele brettet med ut. Det trenger ikke være komplisert, men utefrokost er utrolig koselig. Eller kanskje kaffe og bolle på terrassen er familiens nye lørdagsrituale?


Hvilke møbler skal du velge til terrassen?

Noen elsker å dekke opp ute, og det er ingenting som er så hyggelig som en skikkelig rekefest på terrassen. Andre vil mye heller prioritere en god sofagruppe hvor man kan slange seg med en bok og god drikke.

Tenk etter hva du får mest bruk for, og velg sittemøbler som passer med dine vanligste anledninger. Husk å velge møbler som passer rommet. Ikke fyll opp en liten terrasse med store møbler, men tenk at det skal være mulig å bevege seg rundt.Solskjerming til spiseplassen

Vil du ha en utendørs spiseplass, bør du også tenke på solskjerming. Se etter løsninger som skjermer hele bordet, enten det er en veggmontert markise eller en frittstående løsning. En terrassemarkise vil også gi deg vern mot småregn.

Velger du sol- og vindskjerming som kan tas inn og ut så kan du velge hvor mye du vil åpne opp.

Scandic Markiser har et stort utvalg solskjerming og leverer til hele Norge.

Se utvalget utvendig solskjerming her.


Du trenger ikke velge tradisjonelle hageblomster for å skape stemning ute.


Styling med tekstiler og planter

For mange her oppe i nord virker det kanskje litt slitsomt med tepper og puter ute. Men mange stoff tåler vær og vind, og kjøper du i tillegg en stor putekasse med litt ekstra rom, kan du lett rydde bort putene. Det er litt ekstra jobb, men kan gi en veldig lun og god følelse.

Grønne planter kan også gjøre mye, velg store potter og lettstelte planter som trives i de solforholdene du har. Plasser dem i grupper, da blir den visuelle effekten større. Mange kjøper for lite planter, tenk stort! Det er flott med de tradisjonelle, norske hageblomstene, men du kan også tenke ut av boksen. Bambus, sukkulenter og kaktuser kan fint trives ute i Norge om sommeren og utover høsten.

Det er også populært å dyrke litt spiselige planter og urter. Du får mye god duft fra krydderurter, for ikke snakke om fantastiske salater utover høsten.


Ikke glem lys på kveldene

Kjøp noen utelys, enten på strøm eller velg noen som går på solenergi, og hvis du fort fryser kan du vurdere å kjøpe inn en terrassevarmer for å forlenge utesesongen.

Hvis du vil ha levende flamme er det også forskjellige valg. Det er flere som har gått til anskaffelse av bålpanner, men det finnes også andre løsninger for utepeis, helt ned til ukompliserte lykter med kubbelys eller gass.

Uansett hva du velger, så gjør lys mye for stemningen på kveldene.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

En luft-til-luft varmepumpe kan også brukes som aircondition. Hold deg varm om...
Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...