Unn deg en ekstra uteplass i hagen med tak og vegger

Ønsker du et ekstra uterom hvor du kan sitte og nyte kaffen til langt utpå sensommeren? Pergola markiser gir deilig skygge på varme sommerdager uten at det fjerner solen fra terrassen fullstendig. Enten det er vind, sol eller regn, vil en Pergola markise gi deg ly. Markisen har en solid konstruksjon, og gir deg den ekstra uteplassen med tak og vegger hvor du kan nyte dagen.

Velg om du ønsker en markiseduk for å holde regndråpene unna ved behov, eller om du ønsker å la vær og vind slippe inn naturlig.

Hva er Pergola?

Pergola kommer opprinnelig fra Italia. Tradisjonelt sett er en pergola en buegang i en hage eller park som består av et rammeverk dekket med slyngplanter. I dag brukes ordet om en uteplass du kler igjen med tak og eventuelt vegger på den ene eller flere av sidene.

Du får Pergola markiser med enkle konstruksjoner uten vegger, til kraftige konstruksjoner med tak og vegger som tåler vær og vind. Du får dem med markiseduk eller glasstak og glassvegger.

Vær kreativ med din nye uteplass

Flere av markisene har et fleksibelt og utvidbart taksystem, samt muligheten for å leveres med spotter i takkonstruksjonen- alt du trenger for en koselig sommer eller høst kveld.

Har du ikke plass til et uterom utenfor verandadøren? Pergola markisen, Lugano, står du fritt til å montere direkte på veggen. Arezzo er en frittstående pergola markise. Den kan monteres i hagen eller inntil vegg. Det gir deg ekstra fleksibilitet i plasseringen av uterommet ditt.

En uteplass med mulighet for både tak og vegger er perfekt for både grilling og soling om sommeren. Går det mot kjøligere kvelder varmer det godt med en uteovn eller varmelamper og et koselig pledd.

Er Pergola søknadspliktig?

I utgangspunktet kan du sette opp en pergola på helt opptil 50 kvm uten å søke.

Men du må være obs på følgende regler:

  • Dersom du ønsker en helt tett pergola (isolert glasstak og vegger), kan den regnes som en bygning som kan brukes til beboelse- eksempel en ekstra stue. I dette tilfellet kan den være søknadspliktig og vi anbefaler at du sender inn en søknad for å være sikker.
  • Hva grensen for utnyttelsesgraden på tomten din er (hvor mye av tomten som kan bebygges).
  • Avstanden fra nabogrensen må være minst 1 meter.
  • Kommune- eller reguleringsplaner der du bor.

Som hovedregel anbefaler vi alltid å ringe kommunen der du bor for å være sikker på at pergola på din tomt er unntatt søknadsplikten.

Vi har lang erfaring med oppsett av nye uterom for våre kunder, og har god innsikt i reglene i de kommuner vi opererer i. Ta gjerne kontakt om du ønsker en vurdering fra oss først.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...