Mitsubishi varmepumper – hvilken modell passer til deg?

Illustrasjon av Mitsubishi Kirigamine Hara varmepumpe som sender luft ut i rommet.

En varmepumpe er en behagelig og strømsparende måte å varme (eller kjøle ned) boligen på. Det er ulike produsenter å velge mellom, og du har kanskje oppdaget at Mitsubishi leverer noen av toppmodellene på markedet. 

Dette er den mest populære produsenten av luft-til-luft varmepumper som selges i Norge. Mitsubishi tåler temperaturer godt, og fungerer derfor godt i kuldegradene her oppe i nord. Varmepumpene herfra er kjent for å være stabile og stillegående. 

Her skal vi gå gjennom noen av de mest populære modellene vi har fra Mitsubishi. Hvilken modell som er riktig for deg avhenger av behovene dine. Skal den tåle ekstrem kulde? Vil du ha en stilig varmepumpe som sklir inn i interiøret? Vil du ha filtrering av luften slik at inneklimaet blir bedre? Har du en spesielt stor eller liten bolig?

Husk at du trenger ikke gjøre all research alene på nett. Hvis du vil ha hjelp av oss til å velge riktig modell for deg, så tilbyr vi deg en gratis og uforpliktende befaring. Da ser vi på hvilke kriterier som er viktig for deg, hvordan boligen din er og hvor det passer å ha en varmepumpe. 

Finn alle modellene fra Mitsubishi her og bestill en gratis befaring

Mitsubishi Kirgamine Hara 6,3 og 6,6: Testvinnere som fortsatt presterer

Mitsubishi Kirgamine Hara 6,3 og Mitsubishi Kirigamine Hara 6,6 imponerte Forbrukerrådet stort da de kom ut på markedet: 

“Kirgamine Hara 6,3 – oppnår gjennomgående meget solide resultater, både når det kommer til varmeeffekt og årsvarmefaktor. Hara 6,3 oppnår så gode resultater at den etter Forbrukerrådets vurdering er blant de fem beste pumpene Energimyndigheten har testet.  (…) 

Hara 6,3 havner imidlertid fullstendig i skyggen av storesøster Hara 6,6. Sistnevnte produserer nemlig oppsiktsvekkende gode resultater. For det første produserer den hele 5,3 kilowatt (5.300 watt) varme ved 7 minusgrader. Dette er det beste resultatet som noen gang er oppnådd hos Energimyndigheten, som har testet 42 pumper” – Forbrukerrådet.no

Toppmodellen Mitsubishi Kirigamine Hara 8,7

Mitsubishi Kirigamine Hara 8,7 er toppmodellen som både er svært stillegående, og gir mye varme. Den inneholder all teknologien som gjør Mitsubishi sine varmepumper så smarte. Med blant annet en sensor som registrerer at du er i rommet, slik at varmen kan dirigeres mot deg og en 10 graders funksjon, der varmen skrus ned når du ikke er hjemme. 

Som med flere av de andre modellene kommer denne også med et spesielt lukt- og luftfilter, som gjør inneklimaet bedre. Her kan du filtrere ut skitten byluft eller pollenartikler, og du får renere og bedre luft i boligen din. 

Sort Zen varmepumpe på sort vegg.
Bildet viser Mitsubishi Zen designmodell i sort.

Mitsubishi Zen Designmodell – for deg som er opptatt av design

Vi skjønner at estetikk kan være en viktig faktor når man skal innrede hjemmet, og er dette ekstra viktig for deg så bør du se nærmere på Mitsubishi Zen Designmodell

Den vant pris i prestisjefylte reddot design award 2015, og kommer i hvit, sort eller sølv. Den har et minimalistisk og moderne design, og skiller seg ut fra andre varmepumper. Har du mørke vegger er den svarte versjonen et pent alternativ, og har du rustfritt stål på kjøkkenet kan det passe fint med sølv.

Teknisk oversikt over varmepumpene til Mitsubishi

Mitsubishi Kirigamine Hara 8,7 Mitsubishi Kirigamine Hara 6,6 Mitsubishi Kirigamine Hara 6,3 Mitsubishi Zen Designmodell Mitsubishi Kirigamine Furo 4300 Mitsubishi Kirigamine Furo 3400 Mitsubishi Lenta Silent
Effekt 8,7 kW 6,6 kW 6,3 kW 5,5 kW 4,3 kW 3,4 kW 4,6 kW
SCOP 4,20 4,8 4,8 4,54,3 4,4 4,3
Lydnivå 25 dB(A) 21 dB(A) 20 dB(A) 21dB(A) 19 db(A) 19 db(A) 19 db(A)
Garantert varmedriftned til -25°Cned til -25°Cned til -25°Cned til -20°C ned til -25°Cned til -25°Cned til -20°C

Se alle modellene vi fører fra Mitsubishi. Vi leverer i store deler av Norge.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

En luft-til-luft varmepumpe kan også brukes som aircondition. Hold deg varm om...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...
I Norge er vi ikke bortskjemt med mange varme høstkvelder. Derfor kan...