Finn riktig solskjerming til hytta på fjellet

Hytta på fjellet kan være magisk både sommer og vinter. Men selv om varmen i solveggen gjør noe ekstra godt med sjela, er det ikke like hyggelig med solbleket sofa og sol i øynene når man er inne. Vi har tatt en gjennomgang av solskjerming som passer hytta på fjellet.

Tenk på dette ved valg av solskjerming til hytta

Det siste du vil er å stenge for utsikten. Til hytta bør du velge solskjerming som bevarer god utsyn til naturen utenfor, samtidig som du får full kontroll over at solstrålene ikke treffer møblene.

Har hytta en spesifikk stil du ønsker å beholde? Plukk opp farger fra resten av interiøret som du ønsker å ta med inn i gardinene. Husk at solskjermingen du velger til hytta, blir innrammingen til utsikten du har utenfor. Bestem deg for farge først og deretter for materialer og mønster.

Solskjermingsprodukter som passer ei hytte på fjellet

Persienner

Innvendige persienner er enkle og vil passe inn i de fleste hyttestiler. Persiennens store fordel er at du kan vippe den begge veier, alt ettersom om solen står høyt eller lavt på himmelen. Du trenger aldri å miste utsikten helt, samtidig som du holder solens sterke stråler unna utsatte møbler.

Lamellgardiner

Har du en moderne hytte med store vindu? Da vil lamellgardiner komplimentere stilen godt. Lange linjer øker romfølelsen og får rommet til å føles enda større ut enn det er – perfekt når du ønsker å dra mest mulig av naturen inn.

Solskjerming med hvite lamellgardiner på hyttesoverom.

Plissé- og rullegardiner

Plisségardiner, og kanskje spesielt rullegardiner, vil kunne stenge for en del utsikt når de er nede. Er de gjennomsiktige så du ser ut, vil det igjen bety mer sol- og lysinnslipp i rommet. Det er likevel en del tilfeller hvor vi virkelig kan anbefale slik solskjerming. Dersom du har nabohytter tett på og ønsker mulighet til å stenge helt eller delvis for innsikten, og på soverommene.

Mørke rullegardiner, gjerne kombinert med noen fine gardiner, vil gi deg en god nattesøvn på hytta. Plisségardiner som er halvveis trukket opp nedenfra gir deg fortsatt utsikt, samtidig som naboene ikke kan se inn.

Zipscreens

Zipscreens er utvendige screens. Har du en moderne hytte kan screens se svært pent og ryddig ut. Når de er oppe er de nesten usynlige. De stenger for sol- og varmeinnslipp, og er derfor veldig kjekke å ha når du reiser vekk fra hytta. Du beskytter møblement, stenger for innsyn og du unngår å komme til en svært varm hytte om sommeren.

Sorte zipscreens på moderne, hvit bolig med detaljer i tre.

Zipscreens tåler en del vind og er av den grunn perfekt som utendørs solskjerming til ei hytte på fjellet.

Bonus: Myggnetting

Har du ei hytte på fjellet trenger kanskje ikke myggnetting den store overbevisningen. Åpne vinduer, dører og barn som springer inn og ut, slipper inn både mygg, edderkopper og andre insekter. En myggnetting vil holde hytta fri for uvedkommende krypdyr og kan fint kombineres med annen solskjerming.

Les hvordan du blir kvitt myggen på soverommet.

Få en skreddersydd løsning til din hytte

Få hjelp hele veien ved å velge gratis befaring. Vi gir deg anbefaling til hvilken solskjerming som vil passe din hytte best. Du får flere av våre solskjermingsprodukter etter eksakte mål.

Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Del dette innlegget

Befaring

Ta kontakt i dag.

Vår konsulent i ditt område tar kontakt med deg. Fyll ut skjema, så kontakter vi deg angående din service.

Blogg

Relaterte artikler.

Det er lite som er mer frustrerende enn å ikke få sove...
Zipscreen er en stilren utvendig solskjerming som oppgraderer fasaden. Bruk på vinduer,...
I de kalde månedene kan du holde varmen i hjemmet ved å...